Home User CP Browse Members Calendar Register Today!  
Get New posts Faq / Help? Community Menu
   

Go Back   Hookah Pro - Hookah Forum > Hookah Stuff > Hookah Discussion

Hookah Discussion General discussion related to hookah ...

Crown Hookah Micro Classic v2 = 1 coal?

Hookah Discussion

Reply Share
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old August 18th, 2011, 08:57 AM
shishologist's Avatar
shishologist
Status: Offline
Hookah Pro
 
Join Date: May 2011
Posts: 593
Default Crown Hookah Micro Classic v2 = 1 coal?

Can I actually use my micro classic v2 with one coal? It looks mighty big for a one-coal bowl. The diameter is small, but it's a pretty deep bowl and I don't know if one coal can penetrate that sucker well enough. Respond quickly! I want to try out the bowl!!
Reply With Quote
  #2  
Old August 18th, 2011, 09:42 AM
Walsheesha's Avatar
Walsheesha
Status: Offline
Hookah Nut
 
Join Date: Nov 2010
Location: Ontario Canada
Posts: 134
Send a message via MSN to Walsheesha
Default Re: Crown Hookah Micro Classic v2 = 1 coal?

give it a try! if all fails just add on another? ahah thats what I can tell you buddy I haven't had any experience with that bowl yet.
Reply With Quote
  #3  
Old August 18th, 2011, 10:07 AM
linerndunch110's Avatar
linerndunch110
Status: Offline
Hookah Master
 
Join Date: Nov 2009
Location: The Boonies
Posts: 3,050
Default Re: Crown Hookah Micro Classic v2 = 1 coal?

for AF, SS, HH, HF etc(tobaccos that dont require a ton of heat) yea it works. one coal + a windcover will work great
__________________
Current Favorite Rig: KM 28" Amer, Egyptian Bowl, KM Pro Hose
Current Favorites: Lula Pulveski Sweet Tobac, Rose
My Video Thread: http://www.hookahpro.com/forum/showthread.php?t=23366
Reply With Quote
  #4  
Old August 18th, 2011, 10:10 AM
shishologist's Avatar
shishologist
Status: Offline
Hookah Pro
 
Join Date: May 2011
Posts: 593
Default Re: Crown Hookah Micro Classic v2 = 1 coal?

Nakhla normally doesn't require a lot of heat, but I'm having trouble getting my session going, even with a WC. I just put the coal on 2 mins ago, so I guess I should wait a bit.
Reply With Quote
  #5  
Old August 18th, 2011, 10:13 AM
Walsheesha's Avatar
Walsheesha
Status: Offline
Hookah Nut
 
Join Date: Nov 2010
Location: Ontario Canada
Posts: 134
Send a message via MSN to Walsheesha
Default Re: Crown Hookah Micro Classic v2 = 1 coal?

even though the bowl is deep as you say it is, maybe it doesent require a ton of shisha in it anyways? just light layers till your satisfied and then 1 coal with a WC would just work perfectly. Or am I being a jack ass and did you already pack it like that xD? and if the 2 coals work its all good then!
Reply With Quote
  #6  
Old August 18th, 2011, 10:15 AM
shishologist's Avatar
shishologist
Status: Offline
Hookah Pro
 
Join Date: May 2011
Posts: 593
Default Re: Crown Hookah Micro Classic v2 = 1 coal?

I packed it to the brim, and put a brick-sized cube coal on top.
Reply With Quote
  #7  
Old August 18th, 2011, 10:16 AM
Taproots
Status: Offline
Hookah Nut
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 284
Default Re: Crown Hookah Micro Classic v2 = 1 coal?

Break the One coal into three or four pieces, line the periphery with these pieces. Use one layer of reynolds HD or two layers of conventional foil and don't put holes directly in front of the inlets. With a wind cover you'll be golden- this is how I smoke my micro v2 when I use it and it's fine.
Reply With Quote
  #8  
Old August 18th, 2011, 10:25 AM
shishologist's Avatar
shishologist
Status: Offline
Hookah Pro
 
Join Date: May 2011
Posts: 593
Default Re: Crown Hookah Micro Classic v2 = 1 coal?

My session just started getting better. I now had the bowl for like 15 mins running with the same coal on top, with a WC, and it's picking up speed really nicely. Here's to a 2-hour session
Reply With Quote
Reply Share
Share with your friends on facebook

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Crown classic V2& Crown classssic micro bowl manxmann Hookah Discussion 14 August 10th, 2011 04:29 PM
Crown Classic v2.0 or Micro? cishack Hookah Discussion 14 July 14th, 2011 02:33 PM
Crown micro classic quasar_sky Hookah Discussion 16 June 18th, 2011 03:53 PM
Help with the micro crown classic? phhbam Hookah Discussion 4 February 25th, 2011 08:32 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:12 AM.

Skin Design By vBSkinworks



Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2007 - 2012, Hookah Pro Inc.