Home User CP Browse Members Calendar Register Today!  
Get New posts Faq / Help? Community Menu
   

Go Back   Hookah Pro - Hookah Forum > Hookah Stuff > Hookah Discussion

Hookah Discussion General discussion related to hookah ...

letting shisha accumilate

Hookah Discussion

Reply Share
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old May 19th, 2008, 04:10 PM
lawngnome's Avatar
lawngnome
Status: Offline
Hookah Nut
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 159
Send a message via AIM to lawngnome
Lightbulb letting shisha accumilate

is accumulating your shisha when you buy it neccasary . are there certain brands more than others that should, and for how long?
Reply With Quote
  #2  
Old May 19th, 2008, 04:16 PM
Cj Two A's Avatar
Cj Two A
Status: Offline
Hookah Nut
 
Join Date: Jan 2008
Location: Cincinnati, OH
Posts: 238
Default Re: letting shisha accumilate

I always acclimate new shisha, but as for brands were it is necessary?
Tangiers is the only one I know for certain.
Reply With Quote
  #3  
Old May 19th, 2008, 04:23 PM
abu ronin's Avatar
abu ronin
Status: Offline
Hookah Master
 
Join Date: Aug 2007
Location: mpls
Posts: 4,498
Send a message via Yahoo to abu ronin
Default Re: letting shisha accumilate

I sometimes acclimate certain moassell. It can help take the edge off of a particularly strong flavor and also dry out a very wet brand.And as CJ stated, I too always acclimate my tangiers for at least afew hours.

Last edited by abu ronin; May 19th, 2008 at 04:24 PM. Reason: fix
Reply With Quote
  #4  
Old May 19th, 2008, 04:57 PM
Raid3n's Avatar
Raid3n
Status: Offline
Hookah Enthusiast
 
Join Date: Feb 2008
Location: Alamosa, CO
Posts: 1,196
Send a message via MSN to Raid3n
Default Re: letting shisha accumilate

With the exception of Tangiers it isnt necessary to acclimate your tobacco. its all meant to be ready to smoke out of your packaging.

But sometimes it helps to do that, get some more flavor out of it and whatnot
Reply With Quote
  #5  
Old May 19th, 2008, 05:13 PM
Scoop's Avatar
Scoop
Status: Offline
Hookah Guru
 
Join Date: Feb 2008
Location: the City of Angels
Posts: 2,752
Default Re: letting shisha accumilate

i acclimate everything i get, only because i hate the packaging it comes in and i put it into tubs that i leave cracked open for a few hours.
Reply With Quote
  #6  
Old May 19th, 2008, 05:41 PM
larrypzlast's Avatar
larrypzlast
Status: Offline
Hookah Enthusiast
 
Join Date: Jan 2008
Location: Alamogordo, New Mexico
Posts: 1,365
Send a message via MSN to larrypzlast
Default Re: letting shisha accumilate

It hit hits or smells weird acclimate it for an hour and try again. Other than that all of my shisha is ready to roll and I never had to acclimate anything. I don't think it is neccesary at all. I have never had tangiers so I can't talk about acclimating that one.
Reply With Quote
  #7  
Old May 19th, 2008, 06:05 PM
vegasvic's Avatar
vegasvic
Status: Offline
Hookah Nut
 
Join Date: May 2008
Posts: 401
Default Re: letting shisha accumilate

Quote:
Originally Posted by Raid3n View Post
With the exception of Tangiers it isnt necessary to acclimate your tobacco.
I was wondering about this. What about other unwashed shisha brands, like Nakhla? Why don't they require acclimation?
Reply With Quote
  #8  
Old May 19th, 2008, 06:48 PM
Raid3n's Avatar
Raid3n
Status: Offline
Hookah Enthusiast
 
Join Date: Feb 2008
Location: Alamosa, CO
Posts: 1,196
Send a message via MSN to Raid3n
Default Re: letting shisha accumilate

i havent tried nakhla yet, but as far as i know you dont need to acclimate that either...
Reply With Quote
Reply Share
Share with your friends on facebook

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:07 AM.

Skin Design By vBSkinworks



Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2007 - 2012, Hookah Pro Inc.